fbpx

Dagtocht Londen

Cultuur snuiven in Londen

Het programma

In de avond/nacht zullen we de reis beginnen. Wij vertrekken richting Calais/Duinkerken waarna we via de Eurotunnel of per ferry in de stad Londen arriveren.

We beginnen deze dag met een korte stadsrondrit langs de beroemde bezienswaardigheden zoals het London Eye, Tower Bridge, Buckingham Palace, de Big Ben, Westminster Abbey, Piccadilly Circus en Trafalgar Square. (De geplande stadstour is onder voorbehoud). Daarna zal de chauffeur u afzetten bij Victoria Embankment. Vanuit hier begint uw vrije tijd (minimaal 9 uren) en kunt u Londen op uw gemak verkennen. Tevens heeft u de gelegenheid om een boottocht over de prachtige rivier The Thames te maken. In de avond beginnen we aan de terugreis, in de vroege ochtend zullen wij weer terugkeren in Nederland.

Londen Dagtocht

de Big ben

De klokkentoren, die vaak Clock Tower of Big Ben genoemd wordt, is ongeveer 96 m hoog en staat enigszins scheef door de vele werkzaamheden onder de grond in Londen. In 2012 werd besloten de toren om te dopen in Elizabeth Tower, naar aanleiding van het diamanten regeringsjubileum van Elizabeth II.

De london eye

Binnen het pakket van de dagtocht zit een ritje in de London Eye inbegrepen!

Het rad is 135 meter hoog, heeft een diameter van 120 meter, weegt 1.700 ton en heeft 32 gesloten capsules.

Het rad staat in Londen op de zuidelijke oever van de Theems, tegenover het Palace of Westminster. London Eye is gebouwd in opdracht van British Airways ter gelegenheid van de millenniumwisseling, gevierd bij het begin van het jaar 2000, en wordt daarom ook wel Millennium Wheel genoemd. Het rad was, door technische problemen, pas later in dat jaar toegankelijk. 

Een ritje in het reuzenrad duurt 30 minuten (één keer rond, gemiddelde snelheid: 0,26 m/s) en biedt een ruim uitzicht op Londen en het landschap daaromheen. Het rad draait zo langzaam dat het voor in- en uitstappen van de passagiers niet stilgezet hoeft te worden. Bovenin kan men bij helder weer zeven graafschappen, drie luchthavens, dertien voetbalstadions en 36 bruggen over de Theems zien. London Eye is het op drie na hoogste bouwwerk van Londen waarvan de top bereikbaar is, en draait per jaar ongeveer 6000 keer rond.

Voor vragen met betrekking tot de Coronamaatregelen?

Voor overige vragen neem contact met ons op!

Aanmeldformulier londen

Geselecteerde aantal: 1